FILMLAB
Zit jij in groep 4 t/m 6 en doet jouw klas mee aan ons filmlab? Of ben jij al lid van de naschoolse talentenclub van Talentenfabriek?
FILMLAB
Zit jij in groep 4 t/m 6 en doet jouw klas mee aan ons filmlab? Of ben jij al lid van de naschoolse talentenclub van Talentenfabriek?
Previous
Next

Waarom: wij willen graag kinderen leren kritisch te kijken en hun eigen keuzes leren maken. Onderzoekend – en ontwerpend leren met de focus op groeiend denken. Met onze lesmethode Filmlab streven wij ernaar om school en leren leuk te maken voor alle kinderen. 

Hoe: filmlab staat in teken van Wetenschap & Techniek. Kinderen doorlopen de stappen van de onderzoek en ontwerp cyclus. De kinderen gaan samen met de karakters Jack en Lisa op avontuur.

Wat: kinderen gaan gezamenlijk op onderzoek uit. Zij leren kritisch kijken en zetten zelf experimenten op. 

Klik hier voor meer informatie over onze leerlijn!

 

PLAYGROUND

Neem alvast een kijkje op onze speciale pagina voor kinderen!

Beleef samen met Jack en Lisa een spannend avontuur!

image_pdfimage_print
Sluit Menu

DEEL 1

Jack en Lisa 

De Uitdaging

Jack en Lisa zijn wonen in het plaatsje Avonturenbaai. Ze zijn beste vrienden van elkaar en doen daarom veel samen. Jack en Lisa houden van leren en van de natuur.

In ‘De uitdaging’ leren Jack en Lisa hoe belangrijk het is om te zorgen voor de natuur. Hun vrienden Buzzy de bij, Eva de compostworm, Rocky de walvis en Oscar de kauwgomballenmachine geven wijze lessen aan Jack en Lisa. 

 

Lees ook: Expeditie Winter wonderland

In ‘Expeditie Winter Wonderland’ gaat het avontuur van Jack en Lisa verder. Oscar heeft een speciale opdracht voor Jack en Lisa. Samen met de dieren van Animatieland speuren zij naar glazige kleurige ballen die verspreid liggen in Avonturenbaai. Terwijl zij puzzels oplossen, hun avontuur vastleggen met een camera en kerst vieren, vragen Jack en Lisa zich steeds af: ‘wat wil Oscar hun leren en waarom?’ 

DEEL 2

Jack en Lisa 

Expeditie Winter Wonderland 


Hoe krijgt een oude knikkermachine de aandacht van twee jonge

avonturiers? Jack en Lisa zijn twee jonge bewoners van het plaatsje

Avonturenbaai. In de tuin van Lisa staat een boomhut waar zij proefjes en experimenten uitvoeren. In het eerste deel, ‘De uitdaging’, leren Jack en Lisa hun talenten in te zetten voor een bijzondere uitdaging. 


In ‘Expeditie Winter Wonderland’ gaat het avontuur van Jack en Lisa verder.

Louis, de vader van Jack geeft Jack en Lisa een opdracht met knikkers.   Maar hun knikkers worden gestolen door Koko, de paradijsvogel. Zullen Jack en Lisa ooit hun mooie knikkers terugvinden? En zijn ze op tijd terug om kerst te vieren? Tijdens hun avontuur komen zij al hun dierenvrienden weer tegen. Jack en Lisa krijgen wijze lessen mee over de natuur.Lees ook: Jack en Lisa De uitdaging.


In deel 1 beleven Jack en Lisa een doldwaas avontuur

in Avonturenbaai. Zij krijgen hulp van hun vrienden

Buzzy de bij, Eva de compostworm, Rocky de walvis en Oscar de oude machine. Hoe kan Jack zijn sommen leren en hoe krijgt Lisa haar moestuintje?