VRAAG EN ANTWOORD

AVONTURENTUIN

Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten van de avonturentuin heeft u een strippenkaart nodig. Deze strippenkaart kunt u aanschaffen bij de activiteit van uw keuze voor €10,- Op deze kaart zitten 6 strippen en kunt u dus deelnemen aan 6 activiteiten van de avonturentuin. Als de strippenkaart vol is kunt u bij de activiteit weer een nieuwe strippenkaart aanschaffen.

Bij de avonturentuin moet u als ouder/verzorger bij de activiteiten blijven. De kinderen zijn jonger waardoor het voor de veiligheid van de kinderen beter is als een ouder of verzorger aanwezig is.

De proefles is eenmalig en is gratis. 

Bij de activiteiten voor de jongere doelgroep zoals de peuterdans, peutergym en het peuteratelier bent u welkom om samen met uw (klein)zoon/dochter mee te doen aan de activiteit. Bij alle andere activiteiten zijn ouders welkom om hun kind te brengen en weer op te halen, de activiteit zelf is zelfstandig.

De strippenkaart kan gebruikt worden voor meerdere kinderen. De strippenkaart  zal dan wel sneller vol zitten omdat voor beide kinderen apart wordt afgestempeld.

De strippenkaart kan ingezet worden bij alle activiteiten voor de avonturentuin.

Er zit geen geldigheidsduur aan de strippenkaart dus als er strippen over zijn van het vorige jaar dan kunnen die bij de nieuwe activiteiten gewoon weer gebruikt worden.

BABBELBEER

Bij de Babbelbeer moet u als ouder/verzorger bij de activiteiten blijven. 

U kan zich telefonisch aanmelden voor de Babbelbeer. Meer informatie vind u op de pagina van de Babbelbeer. 

TALENTENCLUB

U kunt tijdens de eerste workshop voor €10,- contant een strippenkaart kopen bij de Talentenclub. Hier staan zes strippen op waarmee uw dochter of zoon dus zes keer kan meedoen aan een activiteit naar keuze. Als deze kaart op is kunt u uiteraard een nieuwe kopen.

Zo blijft u op de hoogte van de nieuwe workshops en bent u altijd de eerste die uw zoon/dochter kan aanmelden voor de workshops. Lid worden van de Talentenclub is geheel gratis.

Dit jeugdprogramma is een onderdeel van Welzijn Diemen, tot voor kort stond alle informatie over onze programma’s op de website van welzijndiemen.nl. Met de nieuwe website willen wij inspelen op de beleving van de kinderen en het gemakkelijker maken om de workshops en activiteiten te vinden en je aan te melden.

Bij de activiteiten voor de jongere doelgroep zoals de peuterdans, peutergym en het peuteratelier bent u welkom om samen met uw (klein)zoon/dochter mee te doen aan de activiteit. Bij alle andere activiteiten zijn ouders welkom om hun kind te brengen en weer op te halen, de activiteit zelf is zelfstandig.

Ja dat kan, let er dan wel op dat de strippenkaart een stuk sneller weer op gaat.

Als u de strippenkaart een keer vergeet is dat geen probleem. Wij vertrouwen erop dat u de volgende keer netjes aangeeft dat er nog een extra stempel op de strippenkaart moet komen. Gebeurt dit meerdere malen, dan zullen wij helaas verdere acties moeten ondernemen.

Als de strippenkaart vol is kunt u de volgende workshop gewoon een nieuwe kopen.

U neemt uw strippenkaart mee naar iedere activiteit, daar krijgt u een stempel van de activiteitenbegeleider.

U kunt uw strippenkaart waar opstaat (Talentenclub) gebruiken voor alle activiteiten van de Talentenclub en de strippenkaart waar opstaat (Avonturentuin) voor alle activiteiten van de Avonturentuin, deze kunnen helaas niet door elkaar gebruikt worden.

FILMLAB

Het scholenprogramma Filmlab geeft kinderen de ruimte om onderzoekend en spelenderwijs aan de slag te gaan met het maken en delen van hun eigen verhalen. Kinderen ontwikkelen zich op verschillende gebieden. Als eerste zijn er taal. rekenvaardigheden en de sociale vaardigheden. Deze lopen als een rode draad door het project en komen terug in opdrachten als het lezen en schrijven van teksten, vastleggen van beelden en samenwerkingsopdrachten. Kinderen leren onderzoek doen naar en omgaan met het diverse aanbod van de materialen die we gebruiken voor het maken van de films. Daarnaast stimuleren wij een onderzoekende houding door de filmbeleving die aansluit op de unieke belevingswereld en leerstijl van uw kind.

Gedurende een aantal weken werken de kinderen met hun klas gezamenlijk aan een film. Ze mogen (onder begeleiding) zelf een eigen verhaal bedenken. De kinderen kunnen experimenteren met verschillende rollen zoals scriptschrijver, decorbouwer, cameraman, licht en geluid, animator en regisseur. Elke rol heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en leerdoelen. De begeleiders van Talentenfabriek faciliteren alle benodigdheden zoals filmspullen en ondersteunend lesmateriaal.

Filmlab werkt met verschillende animatietechnieken zoals stopmotion, paper cut-out en pixilation. Bij pixilation werken we met echte acteurs. Het beeldmateriaal van Filmlab en onze naschools activiteiten programma Talentenclub, waarop kinderen zichtbaar zijn, zullen alleen met expliciete toestemming van ouders/verzorgers geplaatst worden op ons YouTube kanaal. Klik hier voor meer informatie over onze privacy wetgeving. 

image_pdfimage_print
Sluit Menu